گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

لغو جابجایی بازرسان آژانس در نیروگاه زاپروژیا به دلیل فعالیت نظامی شدید

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد که جابجایی بازرسان مستقر در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا که قرار بود روز چهارشنبه انجام شود به دلیل «فعالیت شدید نظامی» لغو شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 February 13
کد خبر: ۲۷۰۹۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با انتشار بیانیه‌ای از لغو جابجایی بازرسان هسته‌ای مستقر در نیروگاه زاپروژیا در اوکراین به دلیل فعالیت شدید نظامی در منطقه خبر داد.

گروسی در بیانیه خود افزود: به‌رغم تضمین‌های کتبی دریافتی از هر ۲ طرف روسی و اوکراینی مبنی بر اینکه جایجایی برنامه‌ریزی‌شده می‌تواند به‌خوبی انجام شود، وضعیت برای تیم‌ها برای ادامه کار بسیار خطرناک بود و در نتیجه، مأموریت متوقف شد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه «اختلال در جابجایی بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مستقر در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا کاملا غیرقابل قبول است» خاطر نشان کرد: من عمیقاً متاسفم که این برنامه که به‌طور دقیق آماده‌شده و توافق‌شده بود، لغو شده است. کارکنان ما در شرایط بسیار چالش‌برانگیز برای کمک به جلوگیری از یک حادثه هسته‌ای در طول درگیری نظامی در آنجا هستند و کار‌های حیاتی انجام می‌دهند. کاملا غیرقابل قبول است که امنیت کارکنان ما از این طریق به خطر بیفتد.

گروسی همچنین یادآور شد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال رایزنی هم با مسکو و هم کی‌یف برای اطمینان از ایمنی بازرسان خود در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا است.

مدیرکل آژانس افزود: در نتیجه این رویداد‌های بسیار نگران‌کننده، من در حال رایزنی فعال با هر ۲ طرف برای تضمین ایمنی تیم‌هایمان و تضمین حضور مستمر آژانس در نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا هستم تا کارکنان ما بتوانند به ماموریت ضروری خود ادامه دهند و به حفظ ایمنی و امنیت هسته‌ای کمک کنند./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر